torstai 16. tammikuuta 2014

Sämpyläntuoksuinen äiti

Leivontapäivä! Otin ensimmäisen pellillisen sämpylöitä uunista, kun koululainen asteli ovesta sisään. Välitön palaute: 'Äiti, sun leipomista sämpylöistä tykkään eniten, varsinkin ihan tuoreina'. Tuoksu on ihana ja nää on just niitä hetkiä, joita haluan koululaisenkin muistavan lämmöllä sitten aikuisena. Äiti oli vastaanottamassa aina koulupäivän jälkeen - joskus jopa sämpyläntuoksuisena :)



Teen aina litran taikinan, josta riittää sämppyjä pari pussillista pakastimeenkin.



Taikina on ihan älyttömän helppo, kädenlämpöiseen veteen sekoitetaan sokeri, suola ja siirappi. Kuivahiiva ja jauhot sekoitetaan keskenään ja koko setti sähkövatkaimella taikinaksi. Kun kone ei enää pyöritä, niin loput vaivataan käsin. Loraus öljyä loppuvaiheessa. Pienellä vaivalla herkkua!

Aineet:
1 l vettä
3 tl suolaa
2 rkl sokeria
11/2rkl siirappia (tätä laitan vapaalla kädellä ;)
2 pss kuivahiivaa
vehnäjauhoja
sämpyläjauhoja
loraus öljyä

Pitää vaan muistaa jättää taikina suht löysäksi, ettei tule 'tinttupullaa' ja kohottaa hyvin. Paistetaan 225' asteessa n.10 minuuttia. Tuoksuvaa torstaita sullekin! :)

4 kommenttia:

  1. Nuo ovat oikeasti juuri niitä arjen tähtihetkiä, joista kaikille tulee hyvä mieli <3 Tottahan se on, että itsetehdyt sämpylät maistuvat kaikkein parhaimmalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on <3 On ne niin hyviä, iltapalalla saadaan niitä taas herkutella :P

      Poista
  2. <3 sydän <3 Ei tähän voi muuta kommentoida.

    VastaaPoista